Založ si blog

Radičová odmieta zverejniť svoj spis, na základe ktorého sa dostala k titulu profesor a namiesto toho okolo seba hystericky prská.

Zjavne som pichol do osieho hniezda. Radičová odmieta zverejniť svoj spis, na základe ktorého sa dostala k titulu profesor a namiesto toho okolo seba hystericky prská.

Moje pochybnosti o jej profesúre sú odôvodnené a ona sa obhajuje ako malý školáčik. V médiách píšu, vraj „Blahovi vrátila úder“. Tak si ten „úder“ rozoberme. Ja mám totiž skôr pocit, že milá pani Radičová si strelila do vlastnej nohy:

1) NA ŠTANDARDNÉ KONANIE SA ODVOLÁVAL AJ DANKO

Radičová sa očividne obrátila na Univerzitu Komenského, aby sa jej zastala. A tá poslala sterilné úradnícke vyhlásenie, že Radičová prešla štandardnou inauguráciou.

To samozrejme nič nedokazuje. To isté predsa platí aj o Dankovi, ktorý takisto prešiel štandardným procesom na UMB a slovenskú opozíciu ani médiá to vôbec nezaujíma.

Milá pani Radičová, ak toto nestačilo pri Dankovi, nestačí to ani pri Vás. A ruku na srdce, Univerzita Komenského sa pri Vašej obhajobe príliš nepretrhla – robotické vyhlásenie o štandardnej procedúre… asi aj Vy ste čakala viac, že?

2) AKO SA DO HORY VOLÁ, TAK SA Z NEJ AJ OZÝVA

Podľa Radičovej som napadol Univerzitu Komenského a členov jej Vedeckej rady. Absurdné. Nikoho som nenapadol, UK si vážim, je to moja alma mater. Nerozumiem, čo je toto za detinskú a urazenú reakciu? Radičová je zjavne veľmi nervózna.

Silne pochybujem, že vo Vedeckej rade UK stále pôsobia tí istí ľudia ako v 2005, čiže nikoho nenapádam. Iba sa pýtam. A namiesto toho, aby Radičová poskytla verejnosti odpovede, iba sa trápne vyhovára. Predstavte si, že by takto reagovala UMB a cítila by sa dotknuto, že niekto spochybňuje titul pre Andreja Danka.

Na každej univerzite predsa môže dôjsť k pochybeniu a je úplne legitímne sa pýtať. A ak sa Radičová vyjadruje k Dankovi, je úplne prirodzené, že sa iní vyjadrujú ku nej: hystéria nie je na mieste, ak niekto žne, čo zasial.

3) PODRŽTE SA: RADIČOVÁ SA VYHOVÁRA NA GAŠPAROVIČA

Tretia forma Radičovej obhajoby je asi najvtipnejšia. Menovanie profesorov je vraj v kompetencii prezidenta. Tým bol v inkriminovanom roku 2005 Ivan Gašparovič. No nie je to sladké? Radičová sa obhajuje Gašparovičom – perfektné. Odrazu je pre ňu vtedajší prezident tou najväčšou autoritou – aká irónia.

Ja len pripomeniem, že prezident neskúma, za čo univerzita udeľuje titul profesorom, on obvykle nie je vedec – jeho úloha je len ceremoniálna. To, že sa Radičová vyhovára na prezidenta, to je čisté zúfalstvo. Povedzte mi, ako často prezidenti odmietnu vymenovať profesorov? To čo je za úbohý argument, pani Radičová?

4) PROFESÚRA ZA ZOSTAVOVANIE ZBORNÍKOV?

Človek by čakal, že sa Radičová bude obhajovať tou najjednoduchšou cestou: že zverejní názvy všetkých desiatok prelomových kníh, za ktoré dostala profesúru a preukáže ich kvalitu. Ale nie – ona sa len odvolala na akademické portály, kde sú „výstupy jej práce“.

Čuduj sa svete, toto isté spravil aj Danko a nestačilo. Aj on sa odvolal na to, že napísal rigoróznu prácu. Novinári ju však zjavne chceli podrobne preskúmať. Čo je na tom, ak toto isté očakávam od novinárov aj v prípade Radičovej monografií? A konkrétne tých monografií, ktoré napísala do roku 2005, keďže za ne dostala titul profesor…

Ja vám poviem, prečo si myslím, že sa Radičová nepýši svojimi monografiami, za ktoré dostala v 2005 profesúru. Hovorí sa, že spomedzi zhruba 10 monografií, ktoré uvádzala pri svojej žiadosti o profesúru, má väčšina z nich len charakter zborníku, čo znamená, že len zozbierala cudzie texty. A zvyšok? Ešte horšie.

5) PROFESÚRA ZA BROŽÚRKY PRE MMF? ARE YOU KIDDING ME?

Ďalšie jej „výstupy“ sú brožúrky pre jej agentúru S.P.A.C.E. a najmä pre Medzinárodný menový fond, ktorý Radičovú vytiahol na výslnie. Vedecká hodnota takýchto brožúrok je nulová. Ale keď máte za chrbtom MMF, to sa vám kariérne napreduje…

A potom máte dve-tri skutočné autorské monografie, ktoré nie sú ničím mimoriadnym, pripomínajú skôr skriptá než vedeckú prácu.

Z viacerých akademických zdrojov som počul, že tieto práce nielenže nemajú kvalitu, ale že si pri nich významne pomáhala textami svojich doktorandov. Môže byť pravda, nemusí byť pravda. Od toho sú novinári, aby to preskúmali. Keď ich teda najnovšie tak veľmi zaujímajú tituly politikov. Alebo len tých koaličných?

Ja osobne som presvedčený, že nejaké tri autorské monografie bez väčšieho významu jednoducho nemôžu stačiť na profesúru. Ale ak ste v rokoch 2004-2005 poradkyňou ministra práce Kaníka (a následne ministerkou), zjavne to stačiť môže.

6) ROVNAKÝ METER PRE DANKA AJ RADIČOVÚ

Opakujem: nechcem vynášať súdy. Radičová sa môže veľmi ľahko obhájiť. Ukázať svoje práce, ukázať svoj spis.

Nechcem nič iné než ten istý prístup, aký médiá aplikujú na Danka. Nie kvôli Andrejovi Dankovi, ale kvôli spravodlivosti. Padni komu padni.

Nech verejnosť vidí, za čo dostala titul pani profesorka. A nech môže posúdiť kvalitu jej práce. Čo je na tom zlé? Nepríde vám to fér? Toto nie je o Dankovej kauze, toto je o prístupe médií – očakávam rovnaký meter, nič viac.

Radičová sama očakáva od Danka transparentnosť, tak prečo má problém sprístupniť svoj spis? Prečo prská?

Prečo útočí na človeka, ktorý nechce nič iné, len rovnaký meter na všetkých: to, čo sa očakáva od Danka, nech preukáže aj Radičová, Kiska, Matovič, Sulík, Galko… Všetci, o ktorých záverečných prácach a tituloch existujú pochybnosti.

Nech sa páči, moji milí: moja výzva stále trvá. Neútočím, iba sa pýtam 

Kiska čelí najväčšiemu škandálu v dejinách Slovensku. Po prvýkrát hrozí, že prezident Slovenskej republiky za svoje podvody poputuje za mreže.

20.02.2019

ČÍM PREKRYŤ KISKOV ŠKANDÁL? NO PREDSA VADALA! Nad Kiskom už krútia hlavu aj slušnoľudia, a tak slovenské médiá museli narýchlo nájsť nejakú tému, ktorou by tento Kiskov megaškandál prekryli. Poslúžila sprostosť o telefonáte Fica s Vadalom z roku 2012. Nejako mi chýba pointa – to akože chcú liberálne médiá navodiť dojem, že šesť rokov pred vraždou Kuciaka, v [...]

Nalejme si čistého vína, priatelia. Úrad prezidenta Slovenskej republiky nikdy nemal tak blízko k mafii, ako práve teraz. Je to hanba pre celé Slovensko.

18.12.2018

Ten pocit, keď si kúpiš mega pozemok pod Tatrami s takýmto výhľadom a tváriš sa, že je úplne v pohodke, že si zaň vysolil iba 1800 eur. Ja len, že za 1800 eur by Ťa s takýmto výhľadom na Tatry neubytovali ani na týždeň bez raňajok. TOTO KÚPIL KISKA ZA 1800 EUR – HALÓ! Kuknite sa na obrázok. A predstavte si, že ste kúpili dve futbalové ihriská s [...]

Sú v Smere nejaké boje ohľadom globálneho migračného kompaktu?

23.11.2018

Ja som teda zažil v Smere rôzne polemiky na rôzne témy, ale migračný kompakt? V tomto panuje úplne idylická zhoda. Všetci sú proti. Poslanci, členovia, sympatizanti, voliči. V máloktorej téme sú názory vo vnútri strany až takéto podobné. Za posledné týždne som sa rozprával na túto tému s desiatkami ľudí zo Smeru, a to nerátam tisíce reakcií na sociálnych [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Ľuboš Blaha

Ak máte plné zuby pravicových liberálov, rusofóbov a antikomunistov, ste na správnom blogu. Toto je blog najľavicovejšieho poslanca NR SR. Vitajte!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 35972x
Priemerná čítanosť článkov: 8993x

Autor blogu

Kategórie